Produkty pro červené dámy brýle ke čtení (6)

Givry 1er Cru Clos Jus

Givry 1er Cru Clos Jus

Le Pinot Noir, cépage emblématique des grands vins rouges de Bourgogne. CLIMAT Situé sur la commune de Dracy-le-Fort, le climat “Clos Jus”, classé en Premier Cru, est une parcelle de 6 hectares et 55 ares ceinte de murets. Nos vignes puisent dans une terre rouge argilo-calcaire, des sous-sols très calcaires et caillouteux, toute l’intensité et la profondeur qui caractérisent notre Givry 1er Cru “Clos Jus”. Vinification et élevage Récolte des raisins à parfaite maturité. Tri sélectif des meilleures grappes grâce à une analyse photométrique a réception de la vendange. Cuvaison pendant 15 jours. Pressurage pneumatique afin de préserver la qualité des jus. Fermentation malo-lactique en fûts. Élevage en fûts (fûts neufs et fûts de 5 ans d’âge) pendant 12 mois. Mise en bouteille au moment optimal et repos du vin avant la commercialisation. NOTES DE Dégust ation Ce vin à la robe rouge cerise révèle un nez complexe Température de service:16 - 18°C
Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2017) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2017) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Nez velmi čistý, intenzivní a komplexní. Hrozny, meruňky, mango. Bílé květiny jsou výrazně přítomny: akát, bez, hloh a zimolez, podtržené krásnými minerálními tóny kamene na zápalky. Bouche masitá, bohatá a komplexní, dominovaná chutěmi bílého ovoce. Dobrá svěžest a ideální rovnováha. Accord metvin bílé maso, ryby, mořské plody, sýry. Vinification 3 až 5 výběrů podle zralosti. Srážení a fermentace v sudu. Přímá fermentace v sudu, zrání velkého vína 18 měsíců v sudu (1/3 nového dřeva) s bâtonnage kvasnic. Œil:krystalická barva, světle zlatá s zelenými odlesky. Rada enologa:podávat při 10-12°C. Alkohol:13,5%. Doba zrání:25 let. Balení:Krabice po 6 lahvích 75cl. Domaine:Domaine de Chevalier. Appellation:Pessac-Léognan. Millésime:2017. Kultura:Šetrná. Label:Kontrolovaná označení původu.
Chénas - V Nirvat

Chénas - V Nirvat

Web: na samém severu oblasti Beaujolais, jeden z deseti crus této apelace. Je to malý bratr Moulin à Vent. Historie & tradice: Poklidný jako jeho granitové terroir, elegantní jako les dubů, který by mohl nahradit, se říká, že Chénas umí probudit patro kořeněnými chutěmi. Velmi vyhledávaný, je nej 'vzácným' z Crus Beaujolais. Vinařství: Půda: Růžový granit Hustota výsadby: 9 000 keřů/ha pro kontrolu síly odrůdy. Řez: pohárkový, velmi krátký, umožňuje kontrolovat výnosy. Vinifikace: Sklizeň: ruční. Metoda: tradiční Beaujolais, semi-karbonická, v celých hroznech. Macerace: 6 až 10 dní. Zrání: v nádobě. Degustace: Červená barva s krásnými fialovými odlesky, tato cuvée uvolňuje komplexní vůně červeného ovoce a rybízu, doprovázené náznaky mandle. Po jasném útoku víno zaplní celou ústa.
Givry 1er Cru

Givry 1er Cru

Purpurová róba. Intenzivní tóny višní a černého rybízu. Sametová a masitá, patro je hedvábné s náznaky koření a lékořice. Tanniny jsou jemné, závěr je vytrvalý.
Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2018) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2018) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Nez révèle pomalu okouzlující vůně citronely, listů limetky, čerstvého grepfruitu, jamajského pepře a zázvoru s jádrem čerstvého citronu a grepfruitu. Bouche mikroskopická až plná, ústa přinášejí odvážné vrstvy citrusů a koření s fantastickým napětím a křídovou dochutí. Accord metvin bílé maso, ryby, mořské plody, sýry. Vinification Po ručním sběru a pečlivém třídění probíhá vinifikace v dubových sudech s přibližně 30% nového dřeva, před zráním ve stejných nádobách po více než rok. Œil: barva slámově žlutá. Le conseil de l'œnologue: podávat při 10-12°C. Taux d'alcoolémie: 14,5%. Temps de garde: 17 let. Conditionnement: Karton po 6 lahvích 75cl. Domaine: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Millésime: 2018. Culture: Řízená. Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée).
Minervois Domaine Du Siestou - Domaine Du Siestou - LANGUEDOC

Minervois Domaine Du Siestou - Domaine Du Siestou - LANGUEDOC

Oko červené, tmavé a intenzivní, fialové odstíny Nos malé červené plody, zralé červené ovoce Ústa aróma malých červených plodů a zralého červeného ovoce, orientální koření, silné, ale ne agresivní Vinifikace Polokarbonická macerace. Po fermentaci je víno zráno v nerezových tancích až do lahvování. Doporučení k jídlu červené maso, zvěřina, gurmánská jídla Rada enologa podávejte mezi 17 a 19 °C Alkohol: 14% obj Doba zrání: 10 let Balení: Karton s 6 lahvemi po 75cl Domaine: Domaine du Siestou Appellation: Minervois Ročník: 2019 Odrůda: Carignan, Syrah Pěstování: Biologické Label: Chráněné zeměpisné označení